Skip to main content

Αξιοθέατα

Λαγκουβαρδος αξιοθεατα

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΣ

Ο Λαγκουβάρδος είναι μια εξαιρετική παραλία απαράμιλλου κάλους που εκτείνεται σε δύο χιλιόμετρα χρυσής αμμουδιάς. Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας. Βρέχεται από καταγάλανα νερά του Ιονίου και αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών.

Παραλία γνωστή διεθνώς σαν ιδανική τόσο για στιγμές ηρεμίας όσο και για θαλάσσια σπορ ιδιαίτερα για Wind Surfing και Board Surfing προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από το ξενοδοχείο και ένα χιλιόμετρο από το γραφικό ψαροχώρι της Μαραθόπολης όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τοπικά εδέσματα και ολόφρεσκα θαλασσινά θαυμάζοντας την θέα της θάλασσας ή την δύση του ηλίου έχοντας σαν φόντο την νήσο Πρώτη.

Λαγκουβαρδος αξιοθεατα

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΊΔΟΚΟΙΛΙΑΣ

Η παραλία της Βοϊδοκοιλίας, μία από τις ωραιότερες στην Ελλάδα, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου. Όπως η ονομασία της αποκαλύπτει, έχει σχήμα κοιλίας βοδιού και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Μεσσηνίας.

Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά σε συνδυασμό με ψιλή λευκή άμμο προσφέρουν σε όσους επιλέξουν να την επισκεφτούν, παραδεισένια εξωτική ομορφιά.

Λαγκουβαρδος αξιοθεατα

ΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΗ

Η Νήσος Πρώτη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου και βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Είναι ένα μικρό, παραδεισένιας ομορφιάς νησάκι απέναντι από την Μαραθόπολη σε απόσταση μικρότερη των δύο ναυτικών μιλίων, αποτελεί φυσικό μόλο για την περιοχή και τόπο μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας καθώς σώζονται τμήματα του τείχους και της ακρόπολης καθώς και πυργίσκων της μυκηναϊκής εποχής ή προκλασικής εποχής.

Ο μύθος αναφέρει ότι το όνομα της νήσου προέρχεται από τον θεό της θάλασσας γιό του Ποσειδώνα, Πρωτέα. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση η νήσος αποτελούσε καταφύγιο των ναυτικών και κρησφύγετο των πειρατών όπου εκεί έκρυβαν τους θησαυρούς τους.

Η νήσος Πρώτη παραμένει αμόλυντη από την οικιστική ανάπτυξη και την περιβαντολογική μόλυνση προσφέροντας γαλήνη καθώς το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει στο νησί είναι η μονή της «Κοίμησης της Θεοτόκου Γοργοπηγής» βόρεια της με λευκή άμμο εξαιρετικής ομορφιάς, παραλία του νησιού «Βουρλιά». Η επίσκεψη στην μονή αποτελεί μοναδική εμπειρία προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

Το νησί αποτελεί επίσης πόλο έλξης για όσους αποζητούν την περιπέτεια και την επαφή με την φύση προσφέροντας δραστηριότητες όπως πεζοπορία και αναρρίχηση με διαδρομές κατάλληλες για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης που δημιουργούν αξέχαστες εμπειρίες ευεξίας και βιωματικές αναμνήσεις. Επιπροσθέτως, οργανωμένες καταδύσεις σας μυούν στην ομορφιά του υποβρύχιου κόσμου του νησιού.

Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν την νήσο Πρώτη με ευκολία με σκάφος από το λιμάνι στην Μαραθόπολη.

Λαγκουβαρδος αξιοθεατα

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Στη δυτική Πελοπόννησο, στην γραφική κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, βρίσκεται το πιο ένδοξο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Θεό Δία. Αποτέλεσε το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο.

Η αρχαία Ολυμπία, τόπος γέννησης των Ολυμπιακών αγώνων, αποτελεί σημείο αναφοράς με ξεχωριστή πανανθρώπινη επιρροή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η πανέμορφη κοιλάδα όπου βρίσκεται το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας και το θαυμάσιο αρχαιολογικό μουσείο με τα εξαιρετικά εκθέματα συναποτελούν παγκόσμιο πόλο έλξης επισκεπτών.

Λαγκουβαρδος αξιοθεατα

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Η αρχαία Μεσσήνη χτίσθηκε από τον Επαμεινώνδα το 370 με 369 π.Χ, στους πρόποδες του όρους Ιθώμη. Σημαντικά οχυρωματικά έργα προορίζονταν να αντέχουν στις επιδρομές των Σπαρτιατών. Τείχη μήκους 9 χλμ και πάχος σχεδόν 3 μέτρων ενισχυμένα με διώροφους ισχυρούς πύργους προστάτευαν την αρχαία πόλη. Ανάμεσα σε άλλα οχυρωματικά έργα δεσπόζει η Αρκαδική Πύλη, σύμβολο ισχύος και δείγμα υψηλής οχυρωματικής τεχνικής.

Στην αρχαία Μεσσήνη ο επισκέπτης μπορεί να δει το Ασκληπιείο, το θαυμάσια διατηρημένο αρχαίο θέατρο και στάδιο, το βουλευτήριο και το ναό της θεάς Άρτεμης. Λειτουργεί αρχαιολογικό μουσείο όπου εκτίθενται σημαντικά ευρήματα.

μαραθοπολη αξιοθεατα

ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΝΕΣΤΩΡΑ

Τα ανάκτορα του βασιλιά Νέστωρα του ξακουστού βασιλιά της Πύλου, βρίσκονται 4 χιλιόμετρα από το χωριό Χώρα. Συγκροτούν ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυκηναϊκά ανάκτορα.

Κτισμένα γύρω στο 13ο αιώνα π.Χ. κοσμούνται με τοιχογραφίες που παριστάνουν λυράρηδες και γρύπες (μορφές αρχαίων πολεμιστών). Επίσης έχουν αποκαλυφθεί θαυμάσια δάπεδα με γραπτές διακοσμήσεις. Ανάμεσα σε άλλα ευρήματα, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι χίλιες και πλέον πινακίδες όπου διασώζεται η αρχαία ελληνική γλώσσα της Γραμμικής Γραφής Β.

Λαγκουβαρδος αξιοθεατα

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας βρίσκεται ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ένας από τους καλύτερα σωζόμενους, σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας. Κατασκευάστηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. (420-410 π.Χ), σύμφωνα με την καθοδήγηση του Ικτίνου, αρχιτέκτονα του Παρθενώνα.

Αποτελεί ένα από τα καλύτερα σωζόμενα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας και περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τμήμα της ζωφόρου του ναού αποσπάστηκε το 1814 και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Λαγκουβαρδος αξιοθεατα

ΠΥΛΟΣ

Στην Νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου, δεσπόζει η γραφική κωμόπολη των 2.500 κατοίκων. Η πόλη της Πύλου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, αγναντεύοντας το Ιόνιο Πέλαγος. Προσφέρει θαυμάσια θέα προς τον όρμο του Ναυαρίνο και το νησί της Σφακτηρίας που λειτουργεί σαν φυσικός κυματοθραύστης για το λιμάνι της, ένα από τα ασφαλέστερα και μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου.

Η Πύλος είναι γνωστή για την ναυμαχία του Ναβαρίνο (1827), όπου η νίκη των συμμαχικών στόλων (Αγγλίας, Ρωσίας, Γαλλίας) αποτέλεσε πολύ σημαντικό γεγονός για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τούρκικο ζυγό. Σε μνήμη της ναυμαχίας του Ναβαρίνο, στην πλατεία της Πύλου δεσπόζει το μεγαλοπρεπές μνημείο των τριών Ναυάρχων.

Στο νότιο τμήμα του όρμου κυριαρχεί το Νιόκαστρο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα φρούρια στην Ελλάδα. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα.

Στο Νιόκαστρο στεγάζεται το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων όπου φιλοξενούνται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από τα πελάγη και τα ναυάγια της Πελοποννήσο όπως επίσης και το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πύλου προσφέροντας ένα ταξίδι στον μύθο και την ιστορία, μυώντας σας στην μακραίωνη πολιτισμική παράδοση ενός από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς της Ελλάδος.

Λαγκουβαρδος αξιοθεατα

ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Τα όμορφα Φιλιατρά είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Μεσσηνίας. Η νεότερη πόλη που κατοικείται αδιάκοπα από την λίθινη εποχή.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη και τεράστια πλατεία της με το πανέμορφο βενετσιάνικο σιντριβάνι της αλλά και το θαυμάσιο παλαιό ρολόι της στα ανατολικά.

Στα Φιλιατρά υπάρχει το ομοίωμα του πύργου του Άιφελ καθώς και η τεράστια γεωγραφική σφαίρα και τα δύο δωρεά του ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Φουρναράκη.

Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη βρίσκονται η όμορφη τοποθεσία «Λιμενάρι» και η εκπληκτική παραλία «Στόμιο».

Το γραφικό λιμανάκι της «Αγίας Κυριακής» βρίσκεται σε απόσταση μερικών λεπτών από την πόλη προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μπάνιο στην θάλασσα και να γευτεί παραδοσιακό τσίπουρο και υπέροχους τοπικούς «μεζέδες».

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, πολλά μικρά, πανέμορφα, παλαιά εκκλησάκια σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε ταξιδεύοντας σας στον χρόνο και την μακραίωνη θρησκευτική ιστορία της περιοχής.

Λαγκουβαρδος αξιοθεατα

ΑΓΡΙΛΙ

Ένα μικρό όμορφο παραθεριστικό θέρετρο δίπλα στην θάλασσα με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που σφύζει από ζωή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το λιμανάκι του στο παρελθόν διακινούσε τεράστιες ποσότητες σταφίδας προς ολόκληρη την Ευρώπη. Στην περιοχή βρίσκεται και το γραφικό εκκλησάκι της Παναγιάς της αγριλιώτισας που ο θρύλος περιγράφει ότι κτίστηκε από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο σαν δώρο σε έναν καλόγερο της περιοχής που προσέφερε προμήθειες και νερό προς τον αυτοκράτορα όταν αυτός καταδίωκε πειρατές.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται το «άλογο του Ποσειδώνα» και το Κάστρο των Παραμυθιών δημιουργία του Ευεργέτη της περιοχής Χαράλαμπου Φουρναράκη. Για το κάστρο των Παραμυθιών λέγεται ότι κτίστηκε «για να μας θυμίζει, έτσι με την θωριά του, τα παραμύθια που γλυκά μας έλεγε η γιαγιά μας».

Επίσης σε κοντινή απόσταση υπάρχει θαυμάσιο αθλητικό κέντρο με γήπεδα ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, τένις και Μπιτς βόλεϊ.

Copyright © 2024 - Lagouvardos Village | Web design Web Builders